tisdag 19 januari 2016

Ugnsbakad lax med matvete, limeyoghurt och mango & chilisalsa

I dag så lagade jag den här rätten på min förskola.
Det blev väldigt gott och vill gärna dela med mig till dig, hur jag gjorde.
Jag har inga exakta mått eftersom jag gjorde på en höft.
Så man får anpassa måtten efter bästa förmåga.
Det är inget krångligt utan tvärt om , riktigt enkel matlagning.


Det här behöver du:

Laxfilé
Matvete
Lime
Matyoghurt
Mango ( färsk eller fryst)
Chilifrukt
Olivolja


Gör så här:

Har du en hel laxsida så kolla så alla ben är borta, annars så dra ur dem.

Strö över flingsalt, peppar och lite olivolja på laxen.

Mango & chilisalsa:

Tärna mangon eller tina om du kör med fryst.

Tvätta limen och riv det yttersta på skalet ( zest)

Pressa ur saften.

Blanda ner saft och zest i mangon och tillsätt lite olivolja.

Skölj och kärna ur pepparfrukten.

Finhacka och blanda ner i mangon.

Limeyoghurt:

Tvätta limen och riv det yttersta skalet (zest)

Pressa ur saften.

Blanda ner i yoghurten.

Smaka av med salt och lite peppar.

Vill man så kan man smaksätta med lite flytande honung i yoghurten.

Koka matvetet enligt förpackningen.

Ugnsbaka laxen till 55 graders innetemperatur i 130 graders ugnsvärme.

Servera med alla tillbehör och goda grönsaker.

Visst ser det gott ut.

Passar både till vardags och fest tycker jag.

Prova du med.

Lycka till!









Skicka en kommentar

Sidor