Bullar med äpple och kanel

I dag när  mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi  oss för att baka bullar.
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel.


25-35 st

Det här behöver du:

Deg:

75 g jäst
5 dl kall mjölk
ca 1,3 l vetemjölspecial
2 1/2 dl socker
200 g rumstempererat smör
5 tsk malen kardemumma
5 g salt

Fyllning:

400 g äpple (ca 6 st normalstora)
100 g smör
2 dl socker
2 msk kanel

Gör så här:

Lös upp jästen i den kalla mjölken.

Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, tillsätt övriga ingredienser.

Bearbeta degen 10 minuter i maskin.

Tillsätt saltet och arbeta degen 5 minuter till.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter.

Gör under tiden Fyllningen:

Skala och skär äpplena i små tärningar.

Smält smöret i en stekpanna och fräs äppletärningarna i smöret tills de blivit lite mjuka.
Häll över sockret och koka i ett par minuter, tillsätt sedan kanelen och rör om.

Låt svalna.

Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.

Kavla ut en del i taget till en 3-4 mm tjock rektangel.

Bred ut hälften av fyllningen.

Rulla i hop degen från långsidan till en tjock rulle.

Skär rullen i bitar och lägg i pappersformar eller direkt på bakplåtspapper.

Låt jäsa i rumstemperatur 40- 60 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme 10-12 minuter.





Det var smaskens hälsar farmor och Elvira.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning