Gräddtårta på mazarinbotten
En jordgubbsgräddtårta till min son Robin som fyllde år i veckan.
Jag gjorde den på mazarinbottnar, oj så gott det blev.
Jag fyllde den med jordgubbsmousse med bitar av färska jordgubbar.
Mazarintårtbotten:
250 g riven mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa mandelmassan med smöret pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd ner det i i smeten.
Smöra och mjöla en form ca 22 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna på galler och dela i två bottnar.
Jag gjorde denna jordgubbsmousse och tillsatte ca 2 dl hackade färska jordgubbar efter att moussen var klar.
Jag gjorde så här i princip när jag fyllde min tårta, fast det blev bara ett lager.
Prova du också, det blev super gott.
Lycka till!
Jag gjorde så här i princip när jag fyllde min tårta, fast det blev bara ett lager.
Prova du också, det blev super gott.
Lycka till!
Kommentarer