söndag 1 maj 2016

Kikärtsbiffar med tzatziki alá Lena

Jag gjorde så goda vegetariska  biffar som jag bara 
måste dela med mig av till dig.

Vi ska minska ner på våran köttproduktion
och i dag gjorde jag biffarna på kikärtor och saknade absolut inte köttet.


Jag gjorde en tzatziki till och det passade ypperligt.

Det här behöver du:

460 g avrunna kokta kikärtor
1 st ägg
2 msk maizena
1 st lök
 1st vitlöksklyfta
1 dl färsk eller fryst basilika
Salt
Svartpeppar
Ca 2-3 msk grädde

Tzatziki:

1/2 gurka
4 dl turkisk matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Citronzest från 1 st citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Mixa kikärtorna och löken i en matberedare.

Tillsätt maizenan, basilikan, ägget och mixa.

Tillsätt grädde tills du får en lagom konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Tzatziki:

Riv gurkan, salta och låt rinna av i en sil.

Pressa ur vätskan som blir med baksidan av en sked.

Pressa i vitlöken i yoghurten och riv i citronskalet.

Tillsätt olivoljan och gurkan.

Smaka av med salt och peppar.

Klicka i kikärtsmeten i en medelvarm stekpanna med smör eller olja.

Stek dem några minuter på varje sida.

Servera med tzatzikin och en fräsch grönsallad.

Prova du också vettjá.

Lycka till!
Skicka en kommentar

Sidor