Kikärtsbiffar med tzatziki alá Lena
Jag gjorde så goda vegetariska biffar som jag bara
måste dela med mig av till dig.
Vi ska minska ner på våran köttproduktion
och i dag gjorde jag biffarna på kikärtor och saknade absolut inte köttet.
Jag gjorde en tzatziki till och det passade ypperligt.
Det här behöver du:
460 g avrunna kokta kikärtor
1 st ägg
2 msk maizena
1 st lök
1st vitlöksklyfta
1st vitlöksklyfta
1 dl färsk eller fryst basilika
Salt
Svartpeppar
Ca 2-3 msk grädde
Tzatziki:
1/2 gurka
4 dl turkisk matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Citronzest från 1 st citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Mixa kikärtorna och löken i en matberedare.
Tillsätt maizenan, basilikan, ägget och mixa.
Tillsätt grädde tills du får en lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tzatziki:
Riv gurkan, salta och låt rinna av i en sil.
Pressa ur vätskan som blir med baksidan av en sked.
Pressa i vitlöken i yoghurten och riv i citronskalet.
Tillsätt olivoljan och gurkan.
Smaka av med salt och peppar.
Klicka i kikärtsmeten i en medelvarm stekpanna med smör eller olja.
Stek dem några minuter på varje sida.
Servera med tzatzikin och en fräsch grönsallad.
Prova du också vettjá.
Lycka till!
Kommentarer