Lenas sommarrulltårta

En snabb och fantastiskt god tårta som man slänger ihop i ett nafs.
Använd färdig lemoncurde på burk eller lägg ner lite mer tid och gör egen.
Valet är ditt.



Det här behöver du:

Rulltårta:

3st ägg
2 1/2 dl socker (200g )
3/4 dl mjölk (50g )
3 1/4 dl vetemjöl (160 )
3 tsk vaniljsocker ( 10g )
3 tsk bakpulver (10g )

Fyllning:

1/2 burk lemonurde ã 320 g.
3 dl grädde
100 g Philadelphiaost ( 1/2 liten burk )
1 -  1 1/2 dl florsocker ( 60 - 90 g )
Ca 1 liter jordgubbar




Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och vik upp en liten kant runt, 
så att inte smeten ska rinna ut.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Rör ner mjölken.

Blanda mjöl, vaniljsocker och  bakpulver i en 
separat bunke och sikta ner i äggvispet.

Vänd ner mjölet med en slickepott, vispa inte.

Bred ut smeten på bakplåtspappret 
och grädda mitt i ugnen 5-7 minuter till fin färg 

Passa noga, det kan gå fort.

Lägg ett bakplåtspapper på bänken med ett tunt lager socker på.

Vänd den färdiga tårtbotten på det sockrade pappret.

Lossa försiktigt pappret från kakan, fastnar pappret så pensla kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.

Låt svalna helt under en bakduk.

Vispa under tiden 3 dl grädde till ett fast konsistens och vispa därefter i osten och florsockret.

Börja med den mindre mängden florsocker så du får den sötman du vill ha, tänk på att det är socker runt sockerkakan också.

Skär jordgubbarna i småbitar, spara hela jordgubbar till garneringen.

Tag ur ett par dl gräddvisp till garnering också, innan du blandar ner jordgubbarna i gräddvispet.

Bred ett tunt lager lemoncurde på den kalla tårtbottnen.

Sedan gräddvispet med jordgubbarna.

Rulla tårtan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

Lägg in i kylen en stund.

Dela den i två delar och garnera med gräddvispet och jordgubbar.

Här kommer recept på enkel och supergod lemoncurde.

Prova du också.

Lycka till!













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning