söndag 28 augusti 2016

Bananmousse som tårtfyllning

Enkel och god bananmousse.


Det här behöver du:

4 st mogna bananer
3 dl vispgrädde
Citronsaft från 1/2 citron
5 msk marsanpulver
Ev. några droppar gul livsmedelsfärg.

Gör så här:

Mosa bananerna med saften från citronen.

Vispa grädden tills det bildar toppar.

Vispa ner marsankrämen i grädden.

Vänd ner bananmoset i grädden.

Blanda ev. ner lite gul livsmedelsfärg.

Låt stå i kylen en stund innan tårtan ska fyllas.

Jag brukar vanligtvis inte använda mig av marsanpulver, 
men den var perfekt att använda sig av för att få 
rätt konsistens och smak i den här moussen.

Räcker till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter.

Prova du också.

Lycka till!
Skicka en kommentar

Sidor