tisdag 30 augusti 2016

Jordgubbsmousse med färskost som tårtfyllning.


En god jordgubbsmousse med färskost.

Det här behöver du:

300 g jordgubbar
1/2 - 1 dl socker
100 g färskost
2 1/2 dl grädde
3 1/2 st gelatinblad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.

Lägg jordgubbarna och sockret i en kastrull och småkoka dem, mosa eller mixa.

Tag upp gelatinblade ur vattnet och rör ner dem, ett i taget i det varma jordgubbsmoset.

Låt moset svalna/kallna.

Vispa grädden och osten, hellre lite för löst än för hårt.

Blanda ihop grädden och jordgubbsmoset.

Plasta och låt stå i kylen några timmar eller till dagen efter.

Räcker till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter.

Jätte enkelt och super gott.

Prova du också.

Lycka till!





Skicka en kommentar

Sidor