söndag 6 november 2016

Kladdkaka med smak av pepparkaka

     Kladdkaka är så himla gott och enkel att göra.
I dag bjöd jag familjen på den här med smak av pepparkaka, toppad med choklad och dumleganache, garnerad med ostgrädde och pepparkakor.
Det blev tummen upp.




Det här behöver du:

100 g smör
2 dl socker
3 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 nypor havssalt
15 st dumlekola med pepparkaksmak

Ganache:

1 dl grädde
15 st dumlekola med pepparkaksmak
100 g mjölkchoklad eller mörkchoklad




Ostgrädde:

Vispa ca 2 dl grädde och blanda ner 100g Philadelphiaost.

Pepparkakor till till garnering.




Gör så här:

Smörj en springform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.

Smält smöret och låt svalna.

Skär dumlekolorna i småbitar.

Vispa ihop sockret och äggen lite lätt.

Blanda ihop de torra ingredienserna.

Rör ner det torra och smöret i äggsmeten, bara rör inte vispa.

Rör ner dumlekolorna.

Häll ner smeten den smorda formen.

Grädda i 175 grader 20-22 minuter.

Den ska vara lite dallrig när den är färdig.

Låt svalna.

Plasta och ställ in i kylen.

Topping:

Koka upp grädden i en kastrull.
Hacka dumlekolorna och smält ner dem och chokladen i den heta grädden.

Rör om, låt svalna och ställ in i kylen för att tjockna.

En kladdkaka blir bäst av att stå i kylen till nästa dag.

Bred ut ganachen på kladdkakan.

Spritsa på ostgrädden och dekorera med pepparkakor.


Mumsfillibabba!









Skicka en kommentar

Sidor