Kladdkaka med smak av pepparkaka
Kladdkaka är så himla gott och enkel att göra.
I dag bjöd jag familjen på den här med smak av pepparkaka, toppad med choklad och dumleganache, garnerad med ostgrädde och pepparkakor.
Det blev tummen upp.
Det här behöver du:
100 g smör
2 dl socker
3 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 nypor havssalt
15 st dumlekola med pepparkaksmak
Ganache:
1 dl grädde
15 st dumlekola med pepparkaksmak
100 g mjölkchoklad eller mörkchoklad
Ostgrädde:
Vispa ca 2 dl grädde och blanda ner 100g Philadelphiaost.
Pepparkakor till till garnering.
Gör så här:
Smörj en springform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och låt svalna.
Skär dumlekolorna i småbitar.
Vispa ihop sockret och äggen lite lätt.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör ner det torra och smöret i äggsmeten, bara rör inte vispa.
Rör ner dumlekolorna.
Häll ner smeten den smorda formen.
Grädda i 175 grader 20-22 minuter.
Den ska vara lite dallrig när den är färdig.
Låt svalna.
Plasta och ställ in i kylen.
Topping:
Koka upp grädden i en kastrull.
Hacka dumlekolorna och smält ner dem och chokladen i den heta grädden.
Rör om, låt svalna och ställ in i kylen för att tjockna.
En kladdkaka blir bäst av att stå i kylen till nästa dag.
Bred ut ganachen på kladdkakan.
Spritsa på ostgrädden och dekorera med pepparkakor.
Mumsfillibabba!
Kommentarer