söndag 18 december 2016

Chokladcigarrer

En spröd liten småkaka som passar bra till julens kakfat eller lite när som helst.




Det här behöver du:

175 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 dl hasselnötsmjöl
3 dl vetemjöl
2 msk grädde

50 gr mörk choklad att doppa dem i.

Gör så här:

Rör det rumsvarma smöret med sockret.

Rör i hasselnötsmjölet och vetemjölet.

Tillsätt grädden och knåda ihop till en deg.

Rulla fingertjocka längder och skär dem i 5 cm långa bitar.

Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.

Grädda dem i 175 graders ugnsvärme i ca 12 minuter.

Låt svalna på plåten.

Smält choklade över vattenbad på spisen eller i micron.

Doppa ena änden i den smälta chokladen.


Lätt som en plätt!

Inga kommentarer:

Sidor