söndag 5 februari 2017

Kärleksmums

Det här är de godaste kärleksmumsen man kan tänka sig.
Receptet sitter i min gamla receptpärm och det har det gjort ända sedan 1982.
Nu är det dags att dela med mig av det till dig.

Receptet blir en fullstor långpanna, vill man göra en mindre sats går det bra att halvera och använda en liten form ca 25 cm x 35 cm








Det här behöver du:

300 g smör
4 ägg 
6 dl socker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Chokladkräm:
200 g smör
4 dl grädde
8 msk socker 
4 tsk vetemjöl
4 msk kakao

Kokos till garnering.

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

Vispa försiktigt ner det smälta smöret och mjölken.

Sikta ner vetemjölsblandningen i äggsmeten och vispa/rör försiktigt så det blir blandat, 

Bred ut smeten i långpannan.

Grädda längst ner i ugnen ca 12-15 minuter.

Känn efter med en trästicka, är den torr när du drar ut den är kakan klar.

Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och lägg över en bakduk.


Gör chokladkrämen:

Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.

Koka krämen tills den tjocknar ca 5 minuter, rör hela tiden.

Bred krämen över kakan och strö över kokos.

Låt stå kallt så krämen stelnar.

Skär kakan i fyrkanter eller varför inte stansa ut fina hjärta
 med en pepparkaksform, det är ju alla hjärtans dag snart.





Hoppas du också kommer att gilla dem.

Lycka till!






Skicka en kommentar

Sidor