Mini pavlova

Pavlova är så himla gott.
Den är både söt och syrlig om man fyller den med limecurd och hallon.
Det blir lite extra fint att göra många små minisar.


Jag fick ut 19 st av den här satsen, vill man göra färre är det bara att halvera.

Marängerna går att spara i en burk med lock i ett par veckor om man inte vill fylla alla på en och samma gång.

Det här behöver du:

Maräng:
4 st äggvitor från medelstora ägg (148 g)
3 dl strösocker
2 tsk maizena
2 tsk pressad citron

Limecurd:

1 dl pressad limesaft ( ca 4 st)
2 tsk rivet limeskal ( endast det gröna)
75 g socker
4 st äggulor från medelstora ägg
60 g osaltat smör

Garnering:
Ca 5 dl grädde
Färska hallon 
Florsocker


Gör så här:

Börja med limecurden, gärna dagen före så den får stå till sig och bli tjock.

Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål.

Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten ( vattenbad )

Vispa till en fin och slät konsistens.

Tag skålen från värmen.

Lägg över curden i en skål eller glasburk.

Låt svalna och förvara i kylen.

Marängen:

Vispa äggvitorna i en ordentligt ren skål. Torka gärna ur den med lite citronsaft för att vara säker på att inget fett finns kvar.

Vispa till ett fast skum på medelhastighet och tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning.

Marängen ska vara blank och inte rinna ur om man vänder på bunken.

Vispa ner maizenan och citronsaften.

Lägg bakplåtspapper på 2 st plåtar

Spritsa runda bottnar och sedan runt på kanterna så den blir som en skål

Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluftsugn 120 grader i ca 90 minuter.

Har du vanlig ugn så halvera satsen och grädda en plåt på nedersta falsen ca 130 grader i 90 minuter.

Tiden beror lite på hur stora maränger du spritsat.

Gräddar man för kort tid blir marängerna lite sega i mitten och svåra att äta sedan.

Pavlovan bör göras klara så nära inpå som det går så att inte marängen smälter när grädden kommer på men en timme innan är inga prolem.

Fyll pavlovan med limecurden i gropen.

Lägg ett par färska hallon uppepå.

Spritsa grädden uppepå som du tycker blir  snyggt.

Garnera med ett eller flera hallon eller andra bär om du föredrar det.

Pudra lite florsocker över.

Lycka till!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning