Veganska Cevapcici


Jag brukar i bland göra Cevapcici på förskolan och har då gjort dem på nötfärs men eftersom vi ska minska på det röda köttet så gjorde jag dem på Anammas formbara sojafärs istället,  jag kan lova att om jag inte sagt att det inte var kött så skulle ingen ha märkt någon skillnad, så pass bra blev det.




Såklart vill jag dela med mig av receptet och det här räckte till ca 50 st förskoleportioner.


3 kg formbar sojafärs (Anammas)
4 st gul lökar
4 st vitlök solo
½ dl paprikapulver
½ dl spiskummin
½ dl oregano
5 dl ajvar relish
1500 g avrunna kokta bönor typ smörbönor eller kidneybönor.
ca 1-2 dl Oatlys imat eller vatten
salt 
peppar

Tina sojafärsen i rumstemperatur 30-40 minuter eller i kylen under natten.

Tärna lök och vitlök och stek mjuk i rapsolja utan att ta färg.

Tillsätt spiskummin, paprikapulver och oregano och låt fräsa med några minuter.

Låt svalna och blanda sedan ner det i sojafärsen.

Mixa bönorna och tillsätt imat eller vatten så det går lättare att mixa.

Tillsätt bönmixet och ajvar relish,

Massera ihop allt till en smidig smet. 

Smaka av med salt och peppar.

Värm upp ugnen till 250 grader varmluft.

Forma avlånga cevapcici och lägg i smorda GN bleck! eller stek på stekbord.

Ringla generöst med rapsolja över cevapcicin.

Stek i ugnen ca 10- 15 minuter tills de ser färdiga ut,

Vänd gärna runt dem en gång.

Servera med en kall ajvaryoghurt till och rostade rotfrukter, klyftpotatis eller varför inte bulgur.

Ajvaryoghurt:

Ajvar relish
Matyoghurt eller ifraich (mjölkfritt)
salt 
peppar

Blanda matyoghurt med ajvar relish efter tycke och smak.

Smaka av med salt och peppar.

Vill du komma till mitt recept på Cevapcici med nötfärs så klicka här.








Kommentarer

Elina sa…
Hittq Anammas sojafärs i frysen och tänkte göra dina Veganska Cevapcici. men vi är 4st i familjen hur minskar jag mängden?

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning