Ostbullar med örter







Supergoda och smakrika bullar som passar lika bra till soppan som till mellanmålet.

Jag brukar ha dem just till mina soppluncher på förskolan och de är väldigt populära hos både stora och små.

Jag har gjort recept till storkök men även ett lite mindre så det blir enklare hemma för familjen, tillvägagångssättet är detsamma.

Vill man kalljäsa första jäsningen i kylen under natten så minskar man jästen till hälften och fortsätter med utbakningen dagen efter.



Storköksrecept :

2 l vatten
200 g jäst
2 dl honung
2500 g vetemjöl med hög proteinhalt typ vetemjöl special eller Tipo 00
1 dl färsk/fryst basilika
2 dl finhackad färsk/fryst persilja
1 dl olivolja
35 g havssalt

Fyllning:
ca 12 dl riven ost

Garnering:
pumpakärnor
olivolja
flingsalt


Familjerecept:

5 dl vatten
50 g jäst
1/2 dl honung
625 g vetemjöl med hög proteinhalt typ vetemjöl special eller Tipo 00
1 msk färsk/fryst basilika
1 1/2 msk finhackad färsk/ fryst persilja
1/4 dl olivolja
9 g havssalt

Fyllning:
ca 3 dl riven ost

Garnering:
pumpakärnor
olivolja
flingsalt

Vispa ut jästen med vattnet.

Tillsätt honungen och hälften av mjölet och arbeta degen i maskin på låg - medelhastighet.

Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta degen 10 minuter.

Tillsätt örterna tillsammans med olivoljan och saltet.

 Arbeta degen 5 minuter till.

Lägg en bakduk över och låt vila i kylen 60 minuter.

Stjälp upp på mjölat bakbord och dela den i fyra delar om du gör storköksreceptet.

Knåda degen och vik in ytterkantena in mot mitten flera gånger och vänd runt så det blir en rund bulle ( fyra st om du gör det större receptet)

Kavla ut en deg som en rektangel som man gör när man bakar bullar.

Strö över ca 3 dl riven ost.

Rulla ihop från långsidan mot dig och försök att få rullen spänd.

Skär ca 3 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtar med bakplåtspapper med snittytan upp.

Låt jäsa ca 60 minuter eller nästan till dubbel storlek i rumstemperatur under bakduk.

Ringla över lite olivolja och strö över eller tryck försiktigt in pumpakärnor.

Strö på lite flingsalt.

Värm upp ugnen till 220 grader varmluft (210 grader om du har rationalugn)

Sätt in bullarna och sänk värmen till 210 grader ( 200 grader rationalugn)

Grädda 8-10 minuter eller tills de har fin färg och ser färdiga ut.

Låt svalna på galler utan bakduk.

Ät dem så snart som möjligt.





Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning