Grahamsbullar


I dag bakade jag grahamsbullar till barnen på förskolan. 

Vill man baka en mindre mängd är det bara att dela på receptet. 






Grahamsbullar 4 st plåtar.

2 l filmjölk
200 g jäst
1, 25 kg grahamsmjöl
800 g  vetemjöl special
2 dl honung
2 msk Brödkrydda  ( Anis och fänkål )
1 dl rapsolja
3 msk havssalt

Häll filmjölken i bunken till assistenten.

Smula ner färsk jäst eller häll ner torrjäst och vispa så att jästen löser sig.

Häll ner honung, brödkrydda, grahamsmjöl och vetemjölet.

Arbeta degen på medelhastighet minst 10 minuter.

Tillsätt rapsolja och salt och arbeta degen 5 minuter till.

Lägg degen i smord back med lock och jäs i kylen 1-2 timmar eller i rumstemperatur 30-40 minuter.

Stjälp upp degen på mjölad bänk och knåda den smidigt .

Forma till runda bullar och doppa först i vatten sedan i grahamsmjöl.

Lägg på bakplåtar och jäs ca 60 minuter.

Värm upp ugnen till 210 grader varmluft, gärna med 10% ånga.

Sätt in plåtarna och sänk genast till 200 grader.

Grädda ca 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.

Svalna på plåtar med bakduk över.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning