Pizza med lax , sparris och citronsojamajonäs
Tomatsås ( räcker till 6-8 st pizzor )
1 liten gul lök
2 stora klyftor vitlök
1 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 msk Kikkoman ponzu ( sojasås med citron smak)
1 burk krossade tomater av god kvalitet tex. Mutti
1 msk socker eller honung
Salt
Peppar
Rapsolja att steka i
Tärna lök och vitlök och stek mjuk i lite rapsolja utan att ta färg.
Tillsätt timjan och fräs med någon minut.
Tillsätt tomatpurén och fräs med några minuter till.
Tillsätt sojasåsen och krossade tomaterna.
Koka upp och låt småkoka minst 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa slät.
Kan göras långt i förväg och förvaras i kylen när den svalnat.
Citronsoja majonäs:
1 ägg rumstempererat
1 msk kikkoman risvinäger rumstempererat
1 msk dijonsenap rumstempererat
3 dl rapsolja rumstempererat
________
Salt
Peppar
2 msk Kikkoman Ponzu soja med citron smak rumstempererat
1 msk pressad citron
Knäck i ägget i en hög smal bunke
Tillsätt dijonsenap, risvinäger och rapsoljan utan att blanda.
Sätt ner en mixerstav och Mixa upp och ner till en tjock krämig majonnäs
Smaka av med salt, peppar, sojan och pressad citron.
Förvara i kylen fram till servering.
Hållet ca 14 dagar i kylen.
Hur du bakar ut pizzadegen finns beskrivet där det receptet är så när du har bakat ut din pizza så bred på ett lagom tjockt lager tomatsås, tryck ut eventuell vätska ur mozzarellan och riv den i småbitar och fördela över tomatsåsen.
Fördela sedan tomaterna över osten.
Lägg laxen i en sil och låt eventuell vätska rinna av, fördela sedan laxen över pizzan och dra några varv med pepparkvarnen.
Lägg till sist på sparrisen och strö över lite pumpakärnor.
Kommentarer