Jordgubbsglass

En supergod och gräddig glass med jordgubbsylt och krispigt jordgubbströssel.
Enkel att göra och ingen glassmaskin behövs. 




Jordgubbsylt:
250 g jordgubbar färska eller frysta
75 g syltsocker

Koka upp jordgubbarna med syltsocker i en kastrull på medelvärme.
Småkoka tills jorgubbarna är lite mosiga.
Låt sylten svalna helt.



Glass:

5 dl vispgrädde 40% fetthalt
1 burk ( 397 g ) kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
Hemkokt jordgubbsylt
ca 3 msk jordgubbsströssel ( Red dekor från Dr. Oetker tex.)


Vispa grädden till mjuka toppar.

Blanda ner den kondenserade mjölken och vaniljsockret. 

Klä en brödform med bakplåtspapper. ( Det är praktiskt med ett bakplåtspapper i så kan du lyfta ur glassen och skära bitar/skivor av glassen istället för att kula den)

Häll hälften av glassmeten i formen.

Skeda i valfri mängd jorgubbsylt och rör om lite slarvigt med en gaffel.

Strö på lite strössel för att få lite krisp.

Häll på resten av glassmeten och upprepa med jordgubbsylt och strösslet.

Plasta in ordentligt och ställ in i frysen till nästa dag.

Om du väljer att kula glassen måste den stå och tina en liten stund, annars är det bara att skära upp den direkt.

Tips:  

När du klär formen så knöla först ihop bakplåtspappret ordentligt för att sedan släta ut det igen, då blir det mycket enklare att lägga den i formen.

Lycka till!








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning