Granola

Har man en gång gjort egen granola vill man inte ha någon annan. Det blir så himla gott och jag gör alltid en stor sats när jag ändå håller på men det går bra att halvera receptet om man vill.

Vill man utesluta något eller välja annan kryddsättning eller torkad frukt så går det utmärkt.





Det här behöver du:

1 l havregryn
5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor
5 dl riven kokos
200 g ( 1 st påse ) mandlar
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 msk kanel

4 dl äppeljuice (drickfärdig)
2 dl rapsolja
1 dl honung

200 g torkade aprikoser
200 g russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader varmluft

Hacka mandeln i mindre bitar.

Blanda alla torra ingredienser i en ugnsplåt/långpanna

Blanda äppeljuice, rapsolja och honungen i en bunke.

Häll juiceblandningen över det torra i långpannan, blanda och massera in ordentligt.

Fördela blandningen på 2 st ugnsplåtar.

Rosta i ugnen ca 70 minuter och rör om var 15: de minut.

Se till att allt är genomtorrt och låt sedan svalna helt.

Skär aprikoserna i småbitar och blanda ner dem och russinen i granolan.

Förvara i burkar med lock.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning