Hallonrutor

Världsgoda hallonrutor som är jätte enkla att baka. Det fungerar lika bra med frusna som färska bär och det går bra att variera med olika bär. Så himla praktiskt att alltid ha lite bär i frysen om man snabbt vill baka en kaka.








Det här behöver du:

150 g smör
3 st rumsvarma ägg
3 dl socker
4 dl ( 240 g ) vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl gräddfil, naturell yoghurt eller créme fraiche
250 g hallon frysta eller färska
Florsocker som dekoration

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.

Smält smöret och låt det sedan svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver ordentligt i en bunke.

Vispa försiktigt i det smälta smöret och gräddfilen, yoghurten eller créme fraichen i äggvispet.

Sikta ner vetemjöl och bakpulvret i ägg och smörsmeten och blanda om till en jämn smet med en slickepott.

Häll smeten i en form 20x30 cm som du klätt med bakplåtspapper.

Fördela hallonen över smeten.

Grädda kakan på nedersta falsen ca 20-30 minuter.

Känn med en sticka om kakan är färdig, är stickan torr är kakan klar.

Lyft ur kakan ur formen och låt svalna på ett galler med en bakduk över.

Sikta lite florsocker över kakan vid serveringen.

Lycka till!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning