Citronbiskvier med vit choklad

Jag fortsatte mitt julbak med citronbiskvier doppade i vitchoklad. Så himla gott med den fräscha citronsmaken tillsammans med den söta vita chokladen, du måste prova, supergott! 







Ca 30 st små biskvier eller 16 stora.

Botten:

140 g mandelmassa

5 msk strösocker

1 äggvita



Gör såhär:

Värm upp ugnen 175° varmluft eller 200° över och undervärme.


Riv mandelmassan och blanda med strösockret. Arbeta in äggvitan lite i taget. Ta inte all äggvita om det inte behövs, den ska bli så pass att den går att spritsa.

Spritsa eller klicka ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bottnarna ca 10 minuter.
Låt de svalna.


Citronsnörkräm:

0.75 dl strösocker

0,75 dl vatten

3 äggulor

150 g rumstempererat smör

Rivet skal från tre ekologiska citroner


250 g vit choklad att doppa biskvierna i



Lägg strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp tills sockerkristallerna smält.


Ta bort kastrullen från värmen.


Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel och häll ner dem i socker- och vatten blandningen. Vispa till en jämn smet och häll upp i en bunke för att svalna.


Riv ner citronskalet i ägg/sockerlagen och rör om.


Klicka ner lite smör i taget under vispning, fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm, använd elvisp.

Få inte panik om den skär sig, det bara att fortsätta vispa.


Bred smörkräm toppigt på den platta sidan av botten. Ställ dem sedan i kylskåpet för att stelna ca 30 minuter innan du doppar dem i vit choklad.


Under tiden kan du grovhacka den vita chokladen och smälta över ett vattenbad. Låt chokladen svalna innan du doppar dina biskvier.

Håll botten med tummen och pekfingret, vänd upp och ner och doppa ner biskvin i chokladen så att hela täcks och dra sedan genast upp den igen. Låt överflödig choklad rinna av innan du vänder den åt rätt håll igen.


Den smälta chokladen som blev över, färgade jag gul med lite pastafärg och ringlade sedan över biskvierna när den vita chokladen stelnat.


Lycka till!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning