Biff stroganoff

 Underbart god och mustig gryta som går snabbt att tillaga om man använder lövbiff.

Den på bilden har jag lagat på förskolan och har använt nötbog som kräver lång koktid, men receptet gjorde jag med lövbiff då det går betydligt mycket snabbare.



4 port

400 strimlad lövbiff

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver

3 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

2 msk koncentrerad kalvfond 

2 msk ljus soja

100 g tärnad paprika 

200 g skivad eller tärnad färska champinjoner 

200 g créme fraiche

Salt och peppar

Smör och rapsolja att steka i

Hackad färsk persilja (1 st kruka)


Salta och peppra köttet och bryn med lite rapsolja i riktigt het stekpanna, stek i omgångar så inte köttet kyler ner pannan och köttet blir kokt. 


Lägg köttet åt sidan.


Stek lök och vitlök mjuk, tillsätt svampen och stek tills den fått fin färg.


Tillsätt paprikapulver och tomatpurén och stek ordentligt ett par minuter,  rör om hela tiden så det inte bränns fast i botten. 


Häll på créme fraiche, grädde, soja, kalvfond,  färsk paprika och dijonsenap och köttet.


Låt allt koka ihop några minuter och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 


Strö över finhackad persilja och servera med tex havreris eller pressad potatis och picklad gurka. 




Smaklig spis!





Kommentarer

Anonym sa…
Du har i receptet glömt tillsätta köttet igen…..

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning