Ostkaka med keso

 Enkel och supergod ostkaka som passar bra som efterrätt när man ätit soppa eller som mellanmål.

Jag lagar den som mellanmål på förskolan i bland när det har serverats soppa till lunchen.

Mixade bär med mogna bananer blir en god och nyttig sylt samt en klick lättvispad grädde smakar väldigt gott till.

Här bjuder jag på både storköksrecept och ett mindre för ca 4 personer.




3 st Gn-bleck


24 st ägg

2 dl socker 

4 dl vetemjöl

24 dl mjölk eller gräddmjölk

4 kg keso

3 msk nystött kardemumma 

2 tsk salt


4 portioner 

Liten ugnsfast form 

ca 17cm×27cm


4 st ägg

2 msk socker

1/2 dl vetemjöl

500 g keso

3 dl mjölk eller grädde eller båda delarna

1 tsk nystött kardemumma

En nypa salt


Gör så här:


Vispa  ihop ägg och socker 


Vispa ner mjölet, grädden/mjölken och keson


Smaksätt med nystött kardemumma


Häll ner i smorda bleck/ ugnsfast form


 Grädda i 150 grader varmluft tills ostkakan har stannat ca 50- 60 minuter

Smakar allra bäst ljummen.

Lycka till!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning