Libanesisk kyckling

 Så god kyckling och så enkel att tillaga, du måste bara prova.

 Jag har lagt ut förskolerceptet innan och nu äntligen kommer familjereceptet.

 Nu har jag ändrat och förenklat det lite från originalet som min vän Miada lärde mig. Tycker att det blir jättebra. Se till att hitta rätt paprikapuré, den från Sevan är perfekt.


4 port

800 g kycklinglårfilé 

1 kg potatis

 ½ dl paprikapuré mild eller stark ellet båda

½ dl olivolja

1 st finriven vitlök solo eller 4 st vitlöksklyftor 

1 ½ tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger

½ st citron (saften)

3/4 msk salt

Några varv med pepparkvarnen om du valt den milda paprikapurén.

Blanda marinaden.


Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor 


Lägg kycklingen i en stor form eller bunke. 


Häll på marinaden och blanda / massera in marinaden ordentligt på kycklingen.


Tillsätt den skivade potatisen med kycklingen och blanda / massera in marinaden ordentligt i både kyckling och potatis.


Marinera minst 30 minuter


Värm upp ugnen till 175° varmluft

eller 190° över och undervärme.


Häll potatis och kycklingen jämnt fördelat i en stor ugnsfast form.

Baka tills potatisen är mjuk och kycklingens innetemperatur är 72°

ca 60 minuter.


Servera med en vitlöksdressing, majonäs blandat med riven vitlök, lite pressad citron eller lime, späd den eventuellt med lite vatten till önskad konsistens , smaka av med salt.





Servera kycklingen med en fräsch sallad och vitlöksdressing


Lycka till!



Kommentarer

Receptmix.se sa…
Ser riktigt gott ut!

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning