tisdag 4 november 2014

Jordgubbsmousse till tårtfyllning

Mycket god och otroligt enkel är denna jorgubbsmousse som passar så bra som fyllning i tårta.
Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter.

3 dl grädde
3 gelatinblad
0.5 dl socker
300 - 400 g jordgubbar

Börja med att lägga gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.



Mät upp socker och jordgubbar i en kastrull. Låt det gärna stå och safta till sig. Jag använde frysta jordgubbar och mina fick stå och safta till sig under natten. Eller så kokar man på en gång.



Koka dem så att de blir mosiga. Vill man ha en slät mousse så mixar man den.
Krama ur de uppblötta gelatinbladen och rör ner dem ett och ett i den varma sylten. låt allt svalna.


Vispa grädden. Hellre för lös än för hård.  Det ska vara riktig 40 % grädde.


Vänd ner jordgubbsylten i den vispade grädden.



Önskar man den sötare nu, så söta med florsocker som smälter fint i moussen. Plasta och ställ in i kylen till nästa dag. Har du en tårtring kan du fylla din tårta med en gång.

Hoppas ni tycker den smakar underbart gott.

Lycka till !


Skicka en kommentar

Sidor