Bröllopstårtor till Tobias och Maria

Förra helgen gifte sig Tobias och Maria.

De ville ha vita stilrena tårtor. De dekorerades med vita rosor, gröna blad och brudslöja precis som Marias brudbukett.






Tårtorna är bakade på vaniljbottnar, penslade med vaniljsirap och fyllda med Lemoncurdmousse, ett tunt lager lemoncurd och hallonmousse
Spacklad med marängsmörkräm smaksatt med vanilj.
Tårtorna är täckta med sockerpasta och rosor och blad är gjorda i gumpaste och penslade med livsmedelfärg i pulverform.


Lemoncurdmousse:

En sats lemoncurd
4 st gelatinblad
4 dl vispgrädde
0,5 dl pressad citron

Gör så här:

Gör lemoncurden och kyl den.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten minst fem minuter.

Vispa grädden, hellre lite för lös än för hård.

Pressa citron så det blir 0,5 dl och värm upp i en kastrull.

Smält de nu mjuka gelatinbladen i den varma citronsaften.

Blanda ner citronsaften med de smälta gelatinbladen i lemoncurden.

Blanda ner den vispade grädden lite i taget i lemoncurden under omrörning.

När allt är ordentligt blandat så plastas bunken och ställs in i kylen tills nästa dag.

Vaniljsirap:

2 dl vatten
200 g socker
 2 tsk äkta vaniljpulver

Koka upp allt i en kastrull och koka några minuter tills sockret har löst sig.

Häll i en glasburk med lock, låt svalna och förvara i kylen.

Gör den ett par dagar innan den ska användas för bästa smak.

Håller flera veckor i kylen.


Stort Grattis till brudparet och hoppas tårtan smakade gott.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Halloumi och zucchinibiffar

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning